اصول نورپردازی در فضای سبز و دکوراسیون خارجی
یکی از اصول نورپردازی در معماری خارجی نور است نور در ساعات متفاوت روز جلوههای گوناگونی به فضاهای شهری میدهد. در گذشته عنصر نور برای ایجاد تنوع در فضاهای ویلایی و شهری کاربرد فراوان داشت. برای مثال از آنجا که رنگ سفید، نور آسمان را در خود منعکس کرده و هالهای از رنگ آن را در برمیگیرد.
برای روشنایی فضای سبز برخی از بناهای بزرگ ویلایی و یا بافت کلی یک نما را سفید رنگ میساختند تا بدین ترتیب با توجه به رنگ آسمان که از طلوع آفتاب تا غروب، رنگهای متنوعی از جمله زردملایم، آبی روشن، نارنجی و … را به خود میگیرد بافت شهر نیز دستخوش تغییر و تحول شده و جلوههای ملایم رنگی متنوعی را در برگیرد.
نام پروژه: برق کشی و نورپردازی فضای سبز
کارفرما: آقای مصداقی
موقعیت: شهرک افشاریه
کاربری: ویلایی
سال ساخت: ۱۳۹۴
وضعیت: پایان یافته
مساحت: ۹۰۰ مترمربع
همکاران نصب و طراحی: تیم برقکاری ،مهرزاد شریف ، محسن محمدزاده ، حسین علی
اجرا: مهندسین کیمیا دیزاین
عکاس: محسن محمدزاده
نورپردازی فضای سبز و شهری و استفاده از روش های جدید نورپردازی
اصول نورپردازی در معماری خارجی : با سرپوشیده کردن بخشهایی از فضای سبز و راهرو های سبز و مسیرهای شهری نوعی بازی پیوسته نور و سایه در آنها به وجود میآوردند و بدین وسیله برای مخاطب به گونهای تنوع در مسیر ایجاد کرده و حس طولانی و کسلکننده بودن راه را در فرد از بین میبردند.
در برخی از بخشهای شهر نیز با ساختن رواق و ایجاد یک هارمونی تاریک و روشن توسط سایه و نور در فضای تحت پوشش آن نوعی تنوع در فضا پدید میآوردند. در بازارهای ایران نورگیرهای سقفی، مسیر حرکت را در فضای تنگو تاریک راسته بازار مشخص میکنند ضمن آنکه دالانهای مستقیم که از یک سمت به راسته بازار متصل بوده و ازسمت دیگر به فضای باز خارجی منتهی میشوند در تاریکی مسیر بازار توسط شعاعهای تابیده شده نور به درون دالان افراد را به سمت مسیر خروج از راسته بازار هدایت میکنند.